توصیه های ایمنی مواد غذایی
کنترل دمای غذا برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی بسیار مهم است. باید اطمینان حاصل کنید که غذا همیشه پخته، خنک، سرد یا دوباره گرم می شود تا خطر سطوح مضر باکتری در غذایی که می فروشید به حداقل برسد. برای این کار میتوانید از یک دماسنج مناسب کمک بگیرید. فرآورده های گوشتی معمولاً به عنوان محصولات پرخطر در نظر گرفته می شوند. اما محصولات خشک شده مانند برنج و حبوبات و سبزیجات و سالاد نیز احتمالاً حاوی باکتری هایی هستند، که اگر غذا تحت کنترل ضعیف دما قرار گیرد، ممکن است رشد کنند.
مواد غذایی فاسد شدنی را باید همیشه دور از منطقه خطر 8 تا 63 درجه سانتیگراد نگهداری کرد، تا از رشد باکتری های مضر جلوگیری شود. در این سری از مقالات برنا پایش قصد داریم توصیه های ایمنی مواد غذایی در بخش دما را بررسی کنیم. توجه داشته باشید که در انتهای مطلب نکته بسیار کاربردی در خصوص دما مواد غذایی ذکر شده است، پس تا اتنها همراه ما باشید، خالی از لطف نیست!
دمای محصولات غذایی
یکی از راههای بررسی اینکه آیا غذا کاملاً پخته شده است، استفاده از دماسنج پروب است. اما باید مراقب باشید که دماسنج کاوشگر، غذای مورد بررسی را آلوده نکند. میتوانید این کار را با تمیز کردن و ضدعفونی کردن دماسنج قبل از استفاده با غذای آماده انجام دهید. در جایی که برای این کار از دستمال مرطوب ضد باکتری استفاده می شود، باید برای استفاده با غذا مناسب باشد. همچنین توصیه می شود چک هایی را که انجام می دهید ثبت کنید. بررسی و ثبت حداقل دو یا سه دمای غذای پرخطر در روز مناسب است.
پخت و پز و گرم کردن
در غذاهای خام، مانند گوشت، میوه و سبزیجات، سطوح بالایی از باکتری ممکن است به دلیل آلودگی به خاک یا به دلیل فرآیند آماده سازی وجود داشته باشد. این نکته مهم است که غذا به طور کامل در دمای حداقل 75 درجه سانتیگراد به مدت حداقل دو دقیقه پخته شود تا باکتری ها از بین بروند و ایمنی مواد غذایی افزایش پیدا کند.
سردکردن
سرد کردن غذا باکتری ها را از بین نمی برد، اما از رشد آنها به سطوح مضر جلوگیری می کند. به همین دلیل، این یک الزام قانونی است که غذاهای فاسد شدنی باید در یخچال در دمای 8 درجه سانتیگراد یا کمتر نگهداری شوند.
غذای منجمد به طور ایده آل باید در دمای 18- یا کمتر از آن نگهداری شود. پس باید دمای یخچال و فریزر را حداقل یک بار در روز بررسی و ثبت کنید. اگر یخچال نمی تواند مواد غذایی را زیر 8 درجه سانتیگراد نگه دارد، باید آن را سرویس یا تعویض کنید.
خنک کننده
این روش برای افزایش ایمنی مواد غذایی می گوید که غذاها باید در سریع ترین زمان ممکن خنک شوند. روشهایی مانند کاهش حجم غذا، پخش کردن غذا در سینی باز یا استفاده از یخ میتواند به خنک شدن سریع غذا قبل از نگهداری آن در یخچال کمک کند. باید سعی کنید طی مدت زمان ۹۰ دقیقه غذا را تا دمای زیر ۸ درجه سانتیگراد خنک کنید.
گرم نگهداشتن
اگر قرار است غذا گرم نگه داشته شود، باید حداقل در دمای 75 درجه سانتیگراد به مدت دو دقیقه پخته شود. و سپس در دمای 63 درجه سانتیگراد یا بالاتر نگهداری شود. این یک الزام قانونی است پس باید بررسی کنید آیا غذاهایی که گرم نگه داشته میشوند در دمای 63 درجه سانتیگراد یا بالاتر از آن به طور منظم چک می شوند یا خیر.
در نتیجه
با توجه به مطالعه مطلب فوق دریافتیم که برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی دما یک فاکتور بسیار مهم است. حال اگر شما صاحب یک انبار مواد غذایی و یا یخچال های بزرگ برای نگه داری گوشت، مرغ و… هستید، بایستی از دستگاه هایی برای کنترل دمای محیط های این چنینی استفاده نمایید تا از فاسد شدن و یا عدم ایمنی مواد غذایی جلوگیری کنید. شرکت برنا پایش پیشرو در تولید و عرضه دما سنج و کنترل دمای یخچال های مواد غذایی است و دستگاه هایی مانند: دیتالاگر دما را با نازل ترین قیمت، بالا ترین دقت و بهترین کیفیت تولید می کند.
کافی است برای اطلاع بیشتر و مشاوره رایگان با شماره 02191030516 و داخلی 1 را تماس حاصل نمایید و از صفحه محصولات برنا پایش دیدن کنید.