نظارت بر دما و رطوبت نسبی در صنایع دارویی
نظارت بر دما و رطوبت نسبی در صنایع دارویی و نگه داری این نوع از مواد دما و رطوبت محل انبار کردن داروها بایستی به نقطه ثابت رسیده باشند. در اصل با بالا و پایین شدن دمای این دست از محیط ها امکان فاسد شدن محصولات حالا چه غذایی و چه دارویی وجود دارد، پس راه حل چیست؟ چه بدون نظارت همیشگی از دمای محیط کسب و کار خود با خبر شویم؟ پاسخ این پرسش در این مطلب و در انتهای مقاله نهفته است. در این سری از مقالات برنا پایش همراه ما باشید تا از نظارت بر دما و رطوبت نسبی در صنایع دارویی برای شما بگوییم.
تاثیر رطوبت بر دارو ها
دما محیط داروخانه و محل نگهداری داروها باید مطلوب و پایدار باشد. تا از اثربخشی داروهای موجود در آنها اطمینان حاصل شود. پیامدهای رطوبت برای داروها متعدد است. از آنجایی بی ثباتی برگشت ناپذیر و تخریب اکسیداتیو می شود چرا که پروتئین های موجود در بسیاری از داروها حساس هستند. در موارد شدید، نوسانات دما و رطوبت ممکن است منجر به تخریب سمی مضر شود که به راحتی قابل تشخیص نیست.
محیط داخل داروخانه و محل نگهداری داروها باید مطلوب و پایدار باشد.روش های کنترل شرایط محیطی بهترین راه برای اطمینان از داشتن محیط ایده آل برای داروهای ذخیره شده و حفظ ایمنی و اثربخشی آنها برای بیماران است. در زیر زیر به این راه حل ها اشاره شده است:
راه حل های کنترل طوبت
دما و رطوبت نسبی باید کنترل، نظارت و ثبت شود. جهت برقراری اطمینان از مطابقت با الزامات مربوط به مواد و محصولات، و ایجاد یک محیط راحت برای اپراتور. حداکثر و حداقل دمای اتاق و رطوبت نسبی باید مناسب باشد. و شرایط دما باید متناسب با نیاز اپراتورها هنگام پوشیدن لباس محافظ آنها تنظیم شود. همچنین محدوده عملکرد یا تحمل بین حداقل و حداکثر دمای قابل قبول نباید بیش از حد نزدیک شود.
بیشتر بخوانید: نظارت بر دمای مواد غذایی
کابین ها یا سوئیت هایی که در آنها محصولات با رطوبت کم مورد پردازش قرار می گیرند، باید دارای دیوارها و سقف های محکم باشند و همچنین باید از دیوار مجاور جدا شوند. مناطق با رطوبت بیشتر با استفاده از قفل های هوای مناسب. برای جلوگیری از انتقال رطوبت که بار را بر سیستم HVAC افزایش می دهد، باید اقدامات احتیاطی انجام شود.
پیشنهاد میشود بخوانید: نظارت بر دمای واکسن
رطوبت زدایی (حذف رطوبت) ممکن است با استفاده از رطوبت گیرهای یخچال دار یا رطوبت گیرهای شیمیایی انجام شود. از محیط خنک کننده مناسب برای رطوبت زدایی مانند مخلوط آب سرد/گلایکول یا دمای مایع سرد باید استفاده شود. اما در صورت امکان باید از دستگاه های مرطوب کننده اجتناب شود زیرا ممکن است منبع آلودگی شوند (به عنوان مثال رشد میکروبیولوژیکی). در صورت نیاز به رطوبت ، این امر باید با روشهای مناسب مانند تزریق بخار به جریان هوا انجام شود.
ملاحضات مربوط به دستگاه های مرطوب کننده
در مواردی که از دستگاه های مرطوب کننده بخار استفاده می شود، مواد شیمیایی مانند بازدارنده های خوردگی یا عوامل شلات کننده، که می توانند برای محصول مضر باشند، نباید به سیستم دیگ بخار اضافه شود. سیستم های مرطوب کننده باید به خوبی تخلیه شوند. هیچ میعاناتی نباید در سیستم های انتقال هوا جمع شوند. سایر وسایل مرطوب کننده مانند سیستمهای تبخیری، دستگاههای تصفیه هوا و اسپری های مه پاش آب، نباید به دلیل خطر بالقوه آلودگی میکروبی مورد استفاده قرار گیرند. مواد مجرای در مجاورت دستگاه بخور نباید آلاینده هایی را به هوا اضافه کند که در پایین دست فیلتر نمیشوند.
بیشتر بخوانید: مزیت های نظارت خودکار دما ( automated temperature monitoring )
فیلترهای هوا نباید بلافاصله در پایین دست دستگاه های مرطوب کننده نصب شوند. سطوح سرد باید عایق بندی شوند تا از ایجاد تراکم در ناحیه تمیز یا روی اجزای جابجایی هوا جلوگیری شود. هنگام تعیین رطوبت نسبی، دمای مربوطه نیز باید مشخص شود. خشک کن های شیمیایی با استفاده از ژل سیلیس یا کلرید لیتیوم قابل قبول هستند. مشروط بر اینکه به منابع آلودگی تبدیل نشوند.
در نتیجه
انتخاب سیستم مانیتورنیگ دما و رطوبت در آزمایشگاه ها و داروخانه ها کار دشواری است. در زمان انتخاب باید از دقت و کیفیت دستگاه اطمینان حاصل کرد. یا محصولاتی را انتخاب نمود که دارای خدمات پس از فروش هستند. شرکت برنا پایش از نمونه شرکت هایی است که سیستم مانیتورنیگ دما و رطوبت در آزمایشگاه ها و داروخانه ها را تولید و با قیمتی مناسب روانه بازار هدف می کند. محصولاتی مانند دیتالاگر دما، دیتالاگر ولتاژ و جریان و… .
کافی است به صفحه محصولات برنا پایش مراجعه کنید و با شماره 02191030516 و داخلی 1 تماس حاصل نمایید تا با کارشناسان برنا پایش متصل شوید.